Rawfoodpizza - En god start på helgen

Hej alla vänner och ovänner. I mitt senaste inlägg berättade jag att det stod en rawfoodpizzabotten och torkade i ugnen. Igår kväll åts den upp och sköjdes ned med ett par glas vin. Jag fick en fråga från en kompis hur man gör en rawfoodpizza, och därför tänkte jag berätta om det här så att alla som vill kan svänga ihop den. Receptet vi har utgått ifrån är från Reneé Voltaire och finns att läsa här.
Vi har pimpat till receptet lite, bl. a. så hade vi i en del näringsjäst i cashewnötostsåsen, men annars är det i princip hennes recept vi har följt.
 
Börja med pizzabotten, gärna på eftermiddagen eller kvällen innan pizzan ska inmundigas, eftersom den ska stå i ugnen på så låg värme som möjligt och torka i ca 8-10 timmar (ja, timmar). Det är viktigt att tänka på att låta ugnsluckan stå lite på glänt så att vattnet i pizzabotten får fly undan ordentligt. På bilden nedan syns den färdigtorkade pizzabotten.
 
 
Jag vet att den ser lite gråbrun och tråkig ut, men den smakar väldigt gott. Jag tänker inte gå igenom alla ingredienser här på bloggen, eftersom receptet finns att läsa på Voltaires hemsida, men pizzabotten baseras på linfrön, valnötter, soltorkade tomater och örter.
 
När pizzabotten har torkat färdigt (den ska bli torr och lite krispig men inte för hård) så är det dags att göra en "ostsås" som baseras på cashewnötter och färsk basilika. Vi hade som sagt även i lite näringsjäst för att osta till smaken ytterligare. På bilden nedan har jag smetat ostsåsen på pizzabotten, och det ser genast lite roligare ut.
 

Vi hade sedan på ruccola, men här är det givetvis bara att ha lite fantasi och slänga på lite allt möjligt.
 
 
Toppa sedan med det som annars är gott på pizza. Är man inte vegetarian, och inte känner att pizzan måste vara helt raw, kan jag tänka mig att det kan vara gott med lite parmaskinka eller liknande på. Vi skivade även upp en avokado, som annars kanske inte passar på pizza, för att vi var sugna på det. Då får man även i sig lite mer av det nyttiga fettet. På bilden nedan är pizzan klar.
 
 
Så, gott folk, kan man göra en rawfoodpizza. Den som inte tycker att det ser gott ut måste vara lite knäpp. Våga testa att göra det här hemma, för det är verkligen bland det godaste jag vet. Det enda som tar tid är att torka pizzabotten, men den sköter sig själv medans man sover. Jag lägger upp ytterligare en bild som visar hur det kan se ut en fredagkväll hemma hos Tengdahl/Sundkvist. Ha en skön lördag, och simma lugnt!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rawdiabetes.blogg.se

Diabetes Rawfood Träning Livet

RSS 2.0